HÍREK, ÚJDON-
SÁGOK
 

HATÓANYAGOK
BEJUTTATÁSA
 
MEZOTERÁPIA
TŰ NÉLKÜL IS
 
MEZOTERÁPIA
TÖRTÉNETE
 
BŐRFIATALITÁS
MEZOTERÁPIÁVAL
 
PIGMENTFOLTOK
KEZELÉSE
 
TERHESSÉGI
CSÍKOK, STRIÁK
 
ÉRDEKES INKEK
 

MI IS AZ A MEZOTERÁPIA?

A magyar kozmetikai-esztétikai piac résztvevőinek, a szolgáltatóknak Magyarországon egy új kihívással, a mezoterápiával kell valószínűleg sikeresen megismerkedniük.

(2011-es megjegyzés a szakcikkhez: A tanulmány 2005-ben íródott, azóta hazánkban már jóval több a mezoterápia, mint egy új kihívás, valójában napról napra növekvő számú, esztétikai beavatkozásokra szakosodott intézményben a mindennapi rutin része.)

A mezoterápia nem mai eljárás, több évtizedes (legalább fél évszázados) múltra tekint vissza Franciaországban és az USA-ban. Ennek az az oka, hogy főleg az említett országokban vannak csak és kizárólag mezoterápiás kezelésekkel foglalkozó intézetek (2008: már nálunk is!).

De mi is konkrétan a mezoterpiás beavatkozás? A gyógyászat és a kozmetika hatóanyagai akkor fejtik ki hatásukat a legintenzívebben, ha pontosan oda kerülnek - lehetőleg maximális koncentrációban -, ahol be szeretnénk avatkozni a szervezet működésében. Ez a legegyszerűbben atraumatikus mikroinjekciókkal érhető el, amelyeket az orvosolni kívánt problémától függően különböző mélységben és különböző mennyiségű hatóanyaggal végezhetünk el felületi érzéstelenítés után vagy anélkül, a testtáj ill. a páciens egyéni fájdalomtűrő képessége függvényében. A bőrfelszínhez közeli struktúrák esetében ez a legbiztonságosabb kezelési módszer az összes rendelkezésre álló közül (mint pl.: szájon át, izomba, vénába, stb...). Valójában az intrafokális injekciós kezelés továbbfejlesztett, ma már gépesített, automatizált változata.

A beadott "koktéloknak" elsősorban vizes bázisúnak kell lenniük, másrészt az orvos egyéni receptúra alapján, "mixeli" a különböző hatóanyagokat, amelyeknek összeférhetőeknek, szinergistáknak, sőt, potencírozóknak kell lenniük. Az nyilván mindenki számára evidens, hogy csak steril mixtúrákat adhatunk be és a kezelés természetesen megfelelő higiénés feltételeket igényel, ami azt jelenti, hogy kizárólag steril egyszer használatos fecskendőkkel és tűkkel és alaposan fertőtlenített bőrfelületen történhet, hiszen a testfelületen mikrosérülések (igen apró tűszúrások) keletkeznek. Minden egyes tűszúrás egy újabb kapu lehet a bőrön tanyázó kórokozó mikroorganizmusok számára, ha nem vagyunk elég körültekintőek.

Minden páciens részére a kezelési terv és a receptúra egyéni kell legyen, az alkalmazás helye és mélysége viszont változó lehet. A kezelés ebből a szempontból emlékeztet arra a történelmi időre, amikor még egyénileg rendelték az orvosok a patikákban elkészített magisztrális gyógyszereket pácienseik részére.

A technika előrehaladtával a kezelést mára már gépesítették is, automata adagolópisztolyba kell az egyénileg összeállított keveréket az injekciós fecskendőbe behelyezni, a kezelést végző személy a beszúrás mélységét és gyakoriságát tudja beállítani, így a beadott mennyiséget is szabályozza a berendezés. Mélyebbre többet felületesen kevesebbet adagol a pisztoly. A terápia gyors, viszonylag fájdalmatlan, az eredmény már 1-2 kezelés után felsejlik és 3-4 kezelés után már teljesen nyilvánvaló, a terápiás ülések sűrűsége heti 1-től havi 1-ig változik. Végezhető a kezelés kezdetén intenzív kúraként, majd ritkább fenntartó adagolásra térhetünk át. A kezelésnek nincs gyógyulási ideje, vagyis nem hagy látható külsérelmi nyomot, tehát nem kell elvonulni a világ elől, nem kell rejtőzködni több hónapig (ez alól kivétel lehet, a mélyebb behatolással járó narancsbőr és helyi zsírpárna kezelés, amikor esetenként véraláfutások keletkezhetnek. Ezek felszívódása azonban kiválóan meggyorsítható az

Milyen problémák kezelésére alkalmazzuk a mezoterápiát?

Az indikációs terület igen széles. Esztétikai oldalról közelítve az arcbőr kötőszövetének regenerálása, hialuronsavval, organikus szilíciummal, antioxidáns vitaminkomplexszel szabadgyök-megkötő, öregedésgátló, regenerációt fokozó infiltrálása a leggyakrabban alkalmazott beavatkozás.

A kezelés önmagában is ajánlott, de társítható bármilyen esztétikai célú "fiatalító" ténykedéssel, a jobb eredményért, a tartósság fokozásáért. Természetesen a nyak, a dekoltázs területén is elvégezhető az antiaging kezelés, hiszen az arc mellett, ezek a területek árulkodnak leghamarabb az évek múlásáról. A testkezelésekben is hoz új lehetőséget a mezoterápia, és ráadásul a két legfontosabb területen: jelentősen fokozza az eddigi kozmetikai differenciált cellulit terápia eredményességét a zsírszövetbe adott hatóanyagaival (pl.: CelluCare), és a helyi alakformálásban, vagyis a lefogyhatatlan zsírpárnák mobilizálásában (apasztásában).

A cellulit-kezelésben és a helyi mezoterápis alakformálásban, persze, nem azonos hatóanyagokat alkalmaznak.
Reméljük, hogy egyre több hazai magánintézet teszi majd elérhetővé ezt a kezelést a páciensek számára.


A mezoterápia során felhasznált termékeket a
REVITACARE Sarl. (Franciaország)
és a
SÉDIFA Sarl. (Monaco)

gyártja.
Bővebb információért hívja: 06-1/318-09-25
(x)

ARCKEZELÉS

Mezolift
Revitacare Bio-revitalisation®
és Conjonctyl® segítségével

A Revitacare Bio-revitalisation hyaluronsav és vitaminok hatékony koncentrációjú keveréke. A Conjonctyl hatóanyaga az organikus szilícium. E hatóanyagok együttes alkalmazása a bőr teljes megújulását eredményezi.

 • A bőr optimális hidratálása: a vízhiányos ráncok kisimítása
 • A bőr minőségének javítása: kollagén és elasztin termelődését segíti elő a feszesebb bőr érdekében
 • Sejtmetabolizmus gyorsítása: a sejtanyagcsere (légzés, osztódás) növelése
 • Antioxidációs hatás: az öregedési folyamat lassítása a külső (szennyezés, stressz, dohányzás) és belső (kor, egészségi állapot) tényezők ellenében
 • A bőr minőségének javítása: kollagén és elasztin termelődését segíti elő a feszesebb bőr érdekében

A hyaluronsav a szövetekre disszeminációs vektorként hat, mivel elősegíti a vitaminok bejutását az epidermiszbe (felhám).

A hyaluronsav, a Revitacare Bio-revitalisation vitaminjai és a Conjonctyl organikus szilícium tartalma együttesen érik el a legjobb eredményt; ebből ered számos jótékony hatásuk.

A bőr puhábbá, teltebbé, egészségesebbé, simábbá és sugárzóbbá válik; a ráncok érzékelhetően csökkennek. A szabadgyökök lekötésével az öregedés folyamata lassul.

A Revitacare Bio-revitalisation-Conjonctyl páros önmagában felér egy teljes bőrkezeléssel, kortól függetlenül alkalmazható az öregedés jeleinek megelőzésére illetve kezelésére.

A rendszeres kezelés mellett a Revitacare Bio-revitalisation-Conjonctyl mezolift kezelés ajánlható ráncfeltöltés, Botox kezelés, arcradírozás illetve ráncfelvarrás kiegészítésére, az eredmények további javítására.

Az arc, nyak és dekoltázs otthoni kiegészítő antiaging kezelésével egyedülálló hatást érhetünk el a Flavo-C szérummal, krémmel és a Flavo-C Flash-sel (bővebb információért kattints ide)

Kiszerelés:

 • 4 ml Hyaluronsav (1%) - biotechnológiai eredetű - autoklávban fertőtlenítve
 • 10 ml Multivitamin (A, E, C, D, B csoport: B1-B2-B3-B4-B5-B6) - szűréssel fertőtlenítve 


HAJ - KEZELÉSEK
Hajrá a szép hajért!

A hajkorona minden ember kényes pontja, akár van, akár nincs. Persze, jobb, ha van, és ezért sok mindent hajklandóak vagyunk megtenni, és anyagilag áldozni rá. Etikailag persze nem mindegy, hogy mennyit és mit kapunk érte cserébe. A hajnövesztésre nincs univerzális gyógymód, és nem is lehet, hiszen az orvostudomány számtalan, különböző etiológiájú hajhullást ismer, amelyek terápiája természetesen különböző.

Mire hajaznak a hormonok

Ugyanazok a hormonok a fejbőr bizonyos területein serkentenek, máshol gátolnak. Ha férfi hormont (androgén) nézzük, akkor két jól elkülöníthető területre bontható a hajas fejbőr: a fejtő, a fejbúb, a homlok feletti hajterületek az emberek 80 százalékánál férfihormon hatására hullanak, az oldalsó részek viszont érzéketlenek. A női hormon (ösztrogén) védő hatású a hajzat tekintetében, még a férfihormonok hatását is képes gátolni. Itt van tehát a magyarázat arra, hogy a férfiak általában miért kopaszodnak húszas éveiktől kezdve, és ugyan ez a folyamat miért jelentkezik a nőknél csak a klimax után, a női hormon fogyásával párhuzamosan. Most már látjuk, hogy a leggyakoribb férfi hajhullás okot miért nem lehet egy kalap alá venni a nők hajhullásával a kezelést tekintve.

A hajhullás problémájával mindenképpen orvoshoz kell először fordulni, hogy mihamarabb tisztázódjon a hajhullás oka, és közösen dolgozzanak ki tervet annak megoldására. Ha a gond gyógyítható, akkor tartós rehabilitációra (paróka) csak átmenetileg van szükség, de természetesen számtalan olyan hajhullást ismerünk, amelyek sajnos egy életre szóló kopaszsághoz vezetnek. A széles körben elterjedt nem orvosi hajnövesztő módszerek fő problémája az, hogy a diagnózis pontos meghatározása nélkül kísérli meg pozitívan befolyásolni a tünetet. Így csak a hajhullások "gyógyulnak" meg, amely átmeneti. A legtöbb szabadforgalmú hajnövesztő - amelyet orvos nélkül, laikus módon alkalmazhatunk- csak hajnövekedést moduláló hatású, a természetes folyamat támogatásával hat.

Genetikai adottság

A haj növekedési üteme, a hajszálak vastagsága, a hajzat sűrűsége genetikailag örökletesen meghatározott tényezők, amelyeken semmilyen szerrel nem változtathatunk. Amennyiben a genetikai program nem tud tökéletesen megjelenni a fenotípusban, akkor van helye a serkentésnek. Mást azonban nem hozhatunk ki a hajhagymákból, csak ami eleve adott. Ezt azonban az életkor, a nem, a hormonszintek is messzemenően befolyásolhatják.

Pótolható, ami hiányzik

A vashiány, nyomelemhiány, a rendszeres menstruáció miatt természetesen a nőket veszélyezteti gyakrabban, bár erre kevesen gondolnak. A hölgyek szervezetéből a terhesség és a szoptatás is sokat "kivesz", ezért az építőkövek pótlása elsősorban a hölgyeknél hatásos.

Hogyan pótolhatjuk, ami hiányzik?

Miként szólhatunk bele a fejbőr hormonális folyamataiba? A leghatékonyabb gyógymód, ha pontosan oda juttatjuk az anyagot, a gyógyszert, ahol a legnagyobb szükség van rájuk, vagyis helyileg, a hajhagymák köré, a bőrbe. Felkenéssel, ecseteléssel ez bizony nehezen megy, ráadásul vannak olyan anyagok, amelyek nem szívódnak fel a bőr felszínén át, a samponok pedig csak néhány percet időznek a fejbőrön, tehát szintén nem lehet átütő "hajgyökértápláló" hatásuk.

A hajas fejbőrben a hajtüszők 2-3 mm mélységben vannak, itt a legintenzívebb az anyagcsere. Ebbe a mélységbe kell bejuttatni a gyógyszert, a vitamint, az ásványianyagot, ha igazi hatást szeretnénk elérni.

A megfelelő anyagot az ideális helyre viszonylag kis mennyiségben bejuttatva frenetikus hatást érhetünk el, sokkal erősebbet, mintha szájon keresztül, az emésztőcsatornán át a vérkeringés által, majd a kapillárisokból passzív diffúzióval juttatjuk el az anyagot a hajtüszőhöz. Ez esetben nagyon hosszú az út a pirulától a végcélig, az elért plazmakoncentráció mintegy 10 százaléka jelenik meg a bőrben. Ha kívülről, apró mikroinjekciók sorozatával visszük be ugyanezt, akkor a bőrben maximális a koncentráció, és a vérben szinte nem is lesz kimutatható az anyag. Ez a mezoterápiás hajnövesztés módszerének a lényege, vagyis az, hogy a bevitt anyag maximálisan kifejtse hatását a hajhagymánál.

Titok: a mezoterápiás hatóanyag koktél

A kezelést legcélszerűbben elektronikus automata mikroinjekciós pisztollyal végezhetjük el, ami szinte fájdalmatlan, vérzéssel alig járó művelet, hiszen a lehető legvékonyabb atraumatikus tűvel dolgoznak a mezoterapeuták. A titok azonban a mezoterápiás koktélban rejlik, amit egyénileg, a diagnózisnak megfelelve állít és kever össze az orvos többféle anyag felhasználásával, amelyeket minden kezelésnél akár válthat is. Emiatt a mezoterápiás hajkezelés mindig kúraszerű, aktív, intenzív és krónikus fenntartó szakaszokból áll. Napjainkban a leghatékonyabb módszernek tekintjük.

HairCare

A természetes hatóanyagokkal különféle hatások érhetőek el:

 • a hajhagymák pórusainak újjáélesztése: az arginin, glutamin, glicin és ornitin a sejtek anyagcseréjében és osztódásában játszanak fontos szerepet. Ezeknek a tápanyagoknak a dermis (irha) hajszálereibe való bejuttatásával a hajgyökerek erősödnek, dúsabb haj alakul ki.
 • a hajszálak rostjainak megerősítése és védelme: a cisztein és cink a haj rostjait alkotó keratin két fő alkotó eleme, használatuk egészségesebb és szebb hajat biztosít
 • növekedés elősegítése: a B vitamin a hajhagymák pórusainak megújulását segíti (ez az egész test leggyorsabban növekedő része)
 • hajhullás csökkentése: androgén (pl.: hyper seborrhea) vagy külső (stressz, évszakok változása) okok esetén egyaránt
 • a fejbőr táplálása és hidratálása: A kezelés elősegíti a zsírsavak termelődését, amelyek táplálják a fejbőrt és védik a hajhagymákat körülvevő szöveteket a kiszáradás ellen, így megelőzi a száraz korpa kialakulását.

A HairCare, a kapilláris mezoterápia új terméke. Természetes hatóanyagokat tartalmaz, igen hatékony és teljesen ártalmatlan koncentrációban.

A HairCare megoldást kínál számos, nem patológiai eredetű tünetre, mint például a haj fényességének elvesztése, rostok kiszáradása, zsíros fejbőr, csökkent hajnövekedés, vagy túlzott hajhullás.

A kezelés során újjászületik, és mélyen megtisztul a fejbőr, amely visszanyeri életerejét. A haj fényesebbé válik, felgyorsul a növekedése és csökken hullásra való hajlama.

Aminosavak: B vitaminok: 1,25 mg cink
15,5 mg arginin 15 mg B3
5 mg citein 5 mg B5
14,5 mg glutamin 2,5 mg B6
7 mg glicin 1,5 mg B8
7,15 mg ornitin 0,25 mg B9
  25 mg B12
 


TESTKEZELÉS
StretchCare

StretchCare kezelés a bőrszövetek ernyedtségének látható jeleit enyhíti a különböző bőrrétegekben kifejtett hatása révén.

 • A bőrszövet feszesítő hatása: a DMAE fejti ki a bőrszövet feszesítő hatását
 • Hegek eltüntetése: a DMAE a laza kollagén-rostok feszítésével összehúzza a hegeket és csökkenti jellegzetes elszíneződésüket
 • A bőr minőségének javítása: a hyaluronsav hidratáló és szerkezetjavító hatásának köszönhetően, a nyomelemekkel együtt új feszességet ad a sejteknek. Ezen kívül a B5 vitamin fontos szerepet játszik a zsírsavak és a koleszterin szintézisében, amelyek a bőrsejtek membránjainak építőanyagai. Így a B5 vitamin hozzájárul a bőr megújulásához és erősödéséhez
 • A bőr természetes védekező rendszerének megerősítése: egyrészt, a hyaluronsav segíti a bőrt mindennap érő mechanikai károsodások elnyelését
 • Másfelől, a nyomelemek növelik a szabadgyökökkel szembeni védekezés képességét, amelyek többek között a bőr öregedéséért is felelnek, ezáltal hozzájárulnak a bőr sejtjeinek jobb működéséhez és a bőr fiatalosabb, frissebb vizuális megjelenéséhez.

A StretchCare formula ez által természetes alapanyagok optimális koncentrációjú elegyét jelenti, amelynek hatásai láthatóak és hosszantartóak.

A bőr feszesebbé és energikusabbá válik. A barázdák enyhülnek, a bőr a természetes ránckisimító hatás eredményeként simábbá válik.

A hegek jelentősen csökkennek, pigmentációjuk láthatóan halványul.

5ml StrechCare tartalmaz:40 mg DMAE
5 mg BPM hyaluronsav
5 mg B5 vitamin
&nyomelemek: réz, cink
 


Narancsbőr kezelése
CelluCare

A CelluCare három fő alkotóeleme hat a kiterjedt, makacs narancsbőr ellen is.

A CelluCare kezelés megküzd a narancsbőrrel:

 • a beágyazódott narancsbőr elpusztítása: a hyaluronsav sejtmembránokat hidratáló, és a zsírlerakódásokért felelős adipocytákat megsemmisítő hatása révén.
 • A lipolízis elősegítése, a lerakódások csökkentése: a koffein a zsírok felhasználásáért felelős zsírsejt-receptorokra hat. A nyomelemek a megfelelő enzimek működését maximalizálják.
 • A mikro-keringés és nyirokműködés növelése: a koffein hatékonyabb bőrkeringést idéz elő, ezzel segíti a lebontott zsírsavak távozását.
 • A bőrszövet külső megjelenésének javítása: a hyaluronsav hidratáló hatásának köszönhetően a bőr selymesebb és simább látványt nyújt. A nyomelemek a szabadgyökök elleni hatást garantálják, és a kezelések során új erőt adnak a bőrsejteknek.

A tudományos alapon kidolgozott CelluCare formula hatékony, egymás hatását erősítő anyagok kombinációját kínálja. A zsírsejt lerakódások csökkennek, a bőr megtisztul és feszesebb lesz. A folyamatos CelluCare kezelések mellett a narancsbőr eltávolítását segítheti a nyirok-kezelés (Cellu M6), vagy elektromos stimuláció (Alice) is, de a CelluCare alkalmazható zsírleszívás utókezeléseként is.

Az arcon egyébként nem csak a ráncokat lehet feltölteni és a kor előrehaladtával fogyó zsírszövetet érdemes pótolni, hanem az arcbőr hidratáltságát és rugalmasságát is visszaadhatjuk mezoterápiás bőrregeneráló kezeléssel.

Nem mindegy az sem, hogy bőrünk otthoni ápolására mit használunk. Érdemes a hagyományos kozmetikumoknál sokkal hatékonyabb, a hatóanyagokat azoknál jóval nagyobb koncentációban tartalmazó valódi gyógykozmetikumokat (bővebb információért kattints ide) használni. A narancsbőr intézeti kezelésének egyik leghatékonyabb otthoni kiegészítője az EclaCell nevű készítmény

5ml CelluCare tartalmaz:   250 mg koffein
20 mg hyaluronsav
nyomelemek: mangán, cink, kobalt.
Ha kérdése van, írja meg nekünk azt az alábbi e-mail címre:

mezoterapia@mezoterapia.hu