HÍREK, ÚJDONSÁGOK
 
HATÓANYAGOK BEJUTTATÁSA MI A MEZOTERÁPIA TŰ NÉLKÜLI MEZOTERÁPIA MEZOTERÁPIA TÖRTÉNETE BŐRFIATALITÁS MEZOTERÁPIÁVAL LINKEK HOME

Gyógykozmetikumok

FLAVO-C TRIÓ
Egyedülálló bőröregedés gátló antioxidáns (szabadgyök megkötő) formula

Mint ahogy minden más szervünk, a bőrünk is öregszik az évek során, következésképpen megjelennek arcunkon a ráncok. Ez utóbbiak annál markánsabban és korábban jelentkeznek, minél többet van kitéve bőrünk a nap ultraibolya sugárzásának és megannyi káros környezeti hatásnak pl.: szennyezett levegő, a levegő oxigénje, alsólégköri ózon, táplálékunkban lévő növényvédő és tartósítószerek, az ételekben a hőkezelés során keletkező AKRILAMIDOK és egyéb rákkeltő anyagok, stb.

Az ily módon felszabaduló szabad gyökök károsítják a bőrsejtek DNS (dezoxyribonucleinsav) állományát, miáltal megzavarják azok normális megújhodási képességét.

Ennek eredményeképpen a bőr kollagén és elasztin rost szerkezete károsodik, ami a bőr elaszticitásának (rugalmasságának) csökkenését vonja maga után, elősegítve a kisebb-nagyobb ráncok idő előtti megjelenését. Logikus tehát, hogy a leghatékonyabb szabad gyök ellenes anyagokkal; C vitaminnal és Gingko biloba kivonattal védjük bőrünket ezen káros hatások ellen, melyeket a flavo-c trió minden tagja tartalmazza.

Flavo-C szérum: 8% C-vitamin, 30% Gingko Biloba extractum.

Flavo-C krém: a fentieken kívül 1% hyaluronsavat is tartalmaz, így még hidratáltabbá és selymesebb tapintásúvá teszi a bőrt. Önmagában is teljes értékű nappali krém.

Flavo-C Flash: a C vitaminon és a Ginkgo Biloba kivonaton kívül tartalmaz még egy egyedülálló fehérje komplexumot is, amely a bőrön levegő hatására térhálósodik és kifeszíti azt. Ennek köszönhetően azonnal és látványosan csökkennek a kisebb-nagyobb ráncok.

Mindennapos bőrápolás:

A mindennapos bőrápolás céljára reggel a Flavo-C krém használata ajánlott, amely 30 ml-es kiszerelésben kapható, este a Flavo-C szérum 15ml-es kivitelben. Érdemes a Flavo-C Flash-t havonta egyszer három egymást követő éjszakán át arcmaszkként alkalmazni. Ez a kúra megerősíti a mindennapos Flavo-C szérum kezelés hatását. Ennek következtében még intenzívebb lesz az arcfiatalító hatás és az arcbőr még sugárzóbb és feszesebb lesz. Amennyiben a tonizáló hatást túlzottnak találná, úgy az alkalmazott mennyiséget csökkenteni lehet. Ezek a készítmények rendkívül nagy koncentrációban tartalmaznak C vitamint és Gingko Biloba extractumot ezáltal ragyogóan üde arcbőrt eredményez használata amellett, hogy jelentősen lassítja az arcbőr öregedését, mivel az antioxidánsok a kollagén és elasztin rostokat károsító hatását kivédik. Az optimális bőrvédelem a három készítmény együttes alkalmazásával valósítható meg.


CERNOR
Sötét karikák nélkül

A szem alatt megjelenő sötét "árnyak" talán a leghamarabb jelentkeznek a szemhéj szépséghibái közül. Nincs a korral összefüggése, és nemhez sem kötődik, már fiatalon, bármely rassz esetén előfordul, gyakran mutat családi halmozódást.

A színváltozás fáradt, beesett, kialvatlan emberre utal, pedig ezekhez semmi köze.

A sötét karikák keletkezése az alsó szemhéj elvékonyodása és kapilláris rendellenesség rovására írható, melyhez pigmentációs rendellenesség is társul.

Az elvékonyodó hám és kötőszövet alatt barnás színben áttűnik a körkörös szemizom rosthálózata és a barnás-lila kapillárisrendszer. Az erek törékenysége miatt apróbb mikroszkopikus méretű tócsák keletkeznek, a felszívódó, lebomló vörösvérsejtek vastartalma kiválik, u.n. hemosziberin lerakódás jön létre, melanin eredetű pigment felhalmozódásával együtt. A kozmetikai rendellenesség súlyosbodik, e barna karika kiterjedtebbé válik, mígnem az egész szemhéjat elfoglalja. A karika kozmetikai kezelése problematikus, mivel egyszerre kell megvastagítani a hámréteget, fokozni a kötőszöveti regenerációt, javítani a kapilláris keringést és csökkenteni a barna színt. Erre a bonyolult feladatra kevés kozmetikus vállalkozik, mert ez szinte túlmutat a kozmetikus szokásos mozgásterületén. A belga Auriga International professzionális, problémamegoldó, célzott hatású termékei között találjuk a Cernor szemkörnyék ápolót, mely klinikai tesztelés alapján bizonyítottan csökkenti a sötét karikákat. A hatóanyagok közül kiemeljük a K1 (phytonadione) tartalmát, mely speciális nanoszómákba zárva mélyen bejut a hámba, sőt a kötőszövetbe is, és jótékony hatású a mikrocirkuláció helyreállításban. Újból kifejlődik egy egészséges kapillárishálózat, megszűnnek a tócsás bevérzések, ha pedig nincs utánpótlás, akkor a már meglévő hemosziberin depozitumok is gyorsabban eltakarítódnak a falósejtek segítségével. A bevérzések miatt apró gyulladások elmaradása megszűnteti a melanin termelődés indikációját. A barnás beivódás tehát elkezd világosodni.

A másik fő hatóanyaga az A-vitamin (retinol), mely nem észterkötésben, hanem polimerizált formában van stabilizálva, így tartósabb, kevésbé bomlékony és nem irritál. Fokozza az élő hámsejtsorok képződését, vastagítja a hámot és növeli a kötőszövetet, vagyis a szemizomzat barna színe kevésbé fog áttűnni megvastagodó bőrszöveten. A harmadik fontos komponens a nem felszívódó fizikai fényvédő és reflexiót befolyásoló szervetlen titániumdioxid, mely optikailag fehéríti az elbarnult bőrfelületet és védi a megindult kapilláris, kötőszövet és hámregenerációt a blokkoló hatású UV stressztől. A klinikai tapasztalatok alapján a Cernor 8-12 hetes használat után napi kétszeri alkalmazással 60-70%-kal csökkentette az elszíneződést, ami igen jelentős eredménynek mondható, ráadásul a páciensek 97%-a kiválóan tolerálta a terméket, irritációt nem mutattak, ami különösen fontos egy szemkörnyék ápoló esetében.


ECLA-CELL
duó narancsbőr kezelésére

A kettős kezelés eredményeit klinikailag is dokumentálták. Csökken a narancsbőr, ráadásul

 • A bőr feszesebb és selymesebb tapintású lesz
 • A testkontúr megváltozik
 • A bőr tónusosabbá válik

A helyi zsírlerakódás és vizenyő (ödéma), amelyek a test különböző tájain, mint például a fenék, a comb és a lábszár felső része jelennek meg, sok keserűséget okoznak. Ráadásul a bőr felszíne narancsbőrhöz hasonlít. Ezek a problémák ugyanúgy megjelenhetnek sovány testalkatú, mint teltebb hölgyek testén.

Drenáló (vizenyőcsökkentő) hatású oldat

A drenáló oldatot reggelente kell alkalmazni a kezelendő testtájakra. Élénkíti a vér- és nyirokkeringést az alsó végtagokban és ezáltal csökkenti a vizenyő által okozott duzzanatot. Serkenti az alsó végtagok tónusát előkészítve ily módon a krém hatását. A drenáló oldat több összetevő szinergikus (egymást erősítő) hatásának köszönhetően fejti ki kedvező hatását: - Az arnica montana csökkenti a duzzanatot

 • A koffein - diprofillin zsírbontó hatású
 • A cupressus semper virens tonizáló hatással bír
 • A silicium complex serkenti a víz elszállítást

Zsírbontó hatású krém

Az Ecla-Cell fogyasztó krémet esténként kell alkalmazni, mégpedig intenzív masszírozással. Hatására jelentősen csökken a vizenyő és a helyi zsírpárna. Hatására néhány hét alatt a bőr jelentősen simább és feszesebb lesz. Ráadásul a combok kerületének csökkenése centiméterekben is mérhető lesz.

Az aktív hatóanyagok a következők:

 • A koffein, amelyik serkenti a zsírlebontást
 • Az organikus silicium, amelyik kedvezően hat a vízelszállításra és serkenti a kollagénelválasztást.

Az optimális hatás elérése érdekében az Ecla-Cell duót legalább két hónapon át kell kúraszerűen alkalmazni. Természetesen folyamatosan egész éven át is alkalmazható. Mezoterápiás kezeléssel kiegészítve (CelluCare) még hatásosabb.


EXOVA tabletta a kellemetlen lehelet ellen

Klorofilban gazdag zöld tea kivonat, és olyan, csak növényi fehérjék kombinációja, melyek egymás hatását erősítik, ráadásul semmiféle mellékhatása nincs nagyobb mennyiség szedése esetén sem! (Gyermekek is fogyaszthatják) Sikeresen megszünteti a fokhagyma, hagyma, alkohol, dohányzás, bizonyos egészségügyi problémák: emésztőszervi, fog és szájbetegségek, stb. miatti kellemetlen leheletet. Nem elfedi a kellemetlen szagokat, hanem azok forrásával lép reakcióba, ezért garantált a hatása.

Akkor is eredményes, ha a szájszag oka ismeretlen. Egy tabletta kb. 2 órán keresztül hatásos. Használata: 2 óránként 1-3 tabletta, szétrágva, vagy elszopogatva.


AUREVEN krém a "nehéz láb" érzés ellen

Gingko biloba és növényi eredetű esszenciális olajokat tartalmazó krém, amely erős keringést fokozó hatású és erősíti a hajszálerek falát, így javítja az alsó végtagok mikrocirkulációját. Ezzel elkerülhető illetve enyhíthető a fáradt, terhelt, bedagadt láb érzése. Használata különösen ajánlott az álló, ill. ülő munkát végzők, huzamosan padlófűtéses helyiségben tartózkodók, és keringési problémákban szenvedők számára.

Alkalmazása: Napi 2 alkalommal, alaposan bedörzsölve.


AURIDERM XO
Rozácea, hematóma (véraláfutás), eritéma (bőrpír), posztlézer purpúra (lézerkezelés utáni bőrpír) kezelésére

A K vitamin antihemorrágiás hatása régóta ismert, azonban a bőrbe való hatékony bejuttatása, azaz lokális alkalmazása nehézségekbe ütközött. A nanoszómákba zárt 2%-os koncentrációjú K vitamin tökéletesen áthatol a bőr barrier rétegén, mert a nanoszómák könnyedén átjutnak a bőrön, szerkezetük ugyanis nagyon hasonló a bőrsejtmembránban található foszfolipidekhez. Kiderült ráadásul, hogy a K vitamin ill. különösen az Auriderm XO-ban található K vitamin oxid jelentősen meggyorsítja számtalanféle bőrpír ill. véraláfutás okozta elszíneződés megszüntetését. Ez azért rendkívül hasznos, mivel több olyan esztétikai jellegű orvosi beavatkozás van, aminek következményeképpen eritéma ill. hematóma alakul ki (ilyen beavatkozás esetén profilaktikus céllal is érdemes a tervezett kezelés előtt egy-két héttel elkezdeni alkalmazását). A krém naponta kétszeri használatra esetén a bőrpír órák alatt, a hematoma pedig 2-3 nap alatt szinte teljesen megszűnik. Még a rozáceás eredetű bőrpír is gyorsan reagál a készítményre. Az Auriderm XO tartalmaz még A, C és E vitamint is, melynek különböző kedvező hatásai a bőrre régóta ismertek.


SI-NAILS-SI
Körömápoló készítmény

A körmök károsodása igen gyakori és különböző formában jelenhet meg: betöredezés, deformálódás ill. egyenetlen elszíneződés. Nagyon sok külső tényező okozhat ilyen károsodásokat, a legfontosabbak ezek közül: gombásodás, táplálkozási hiányosságok, mechanikai behatások (pl.: rendszeres áztatás vízben), műköröm eltávolítása utáni állapot, stb. A SI-NAIL-SI jelentősen javítja a körmök állapotát és megvédi azokat a károsító tényezőktől a benne lévő hatóanyagoknak köszönhetően. A SI-NAILS-SI egy thiol származékkal kombinált organikus szilícium vegyületet tartalmaz. Ez a két anyag egy komplex vegyületet (mercapto-szilanol) alkot együtt, amely a keratin elválasztást serkenti ill. a keratin láncok közötti peptid-keresztkötések számát növeli, mindez azt eredményezi, hogy:

 • a körmök tápanyagellátása javul
 • a körmök mechanikai behatásokkal szembeni ellenálló képessége jelentősen nő
 • a körmök keményebbekké válnak
 • a körmök növekedése felgyorsul és egyenletesebb lesz
 • a körmök fertőzésekkel szemben ellenállóbbakká válnak

Naponta egyszer ajánlott a körmöket bekenni a készítménnyel a köröm tövétől kiindulva, majd egy percig hagyni megszáradni. Ezután a körmök akár hagyományos körömlakkal is bevonhatóak. A készítményt kúraszerűen alkalmazva érhető el optimális hatás.

A SI-NAILS REMOVER egy olyan lemosó, amely amellett, hogy kíméletesen eltávolítja a körömlakkot,(nem tartalmaz acetont ill. acetát származékot) ráadásul még maga is tartalmaz olyan összetevőket, amelyek ápolják, táplálják a körmöket (organikus szilícium, thiol származékok).

Gyártó: Auriga International (Belgium)
Magyarországon forgalmazza: Medist Kft.; (+36-1) 318-0925


mezoterapia@mezoterapia.hu