HÍREK, ÚJDONSÁGOK

HATÓANYAGOK
BEJUTTATÁSA
 
MI  IS  AZ   A
MEZOTERÁPIA?
 
MEZOTERÁPIA
TÖRTÉNETE
 
BŐRFIATALITÁS
MEZOTERÁPIÁVAL
 
PIGMENTFOLTOK
KEZELÉSE
 
TERHESSÉGI
CSÍKOK, STRIÁK
 
ÉRDEKES LINKEK
 

Mezoterápia tű nélkül, a legmodernebb európai gépekkel és legmegbízhatóbb európai hatóanyagokkal!
A Wave System akció folytatódik!(x)

Wave System (100% Made in France); Info: +36-1 20/270-9777;30/711-8827A mezoterápia talán legpontosabb definíciója így szól: intradermális ill. hypodermális (szubkután) mikroinjekciós kezelések sorozata. Aki megismerte ezt a hatóanyag bejuttatási technikát, annak nem kell magyarázni, miért ez a leghatékonyabb az összes közül.

De mi van, ha a páciensnek tű fóbiája van, vagy nincsen képzett mezoterapeuta a közelben?

A tű nélküli mezoterápia kifejezés arra utal, hogy a Wave System, ill. egyéb hasonló, az elektoporézis elvén működő készülék segítségével, majdnem olyan hatékonyan tudjuk bejuttatni a steril, analítikai tisztaságú hatóanyagokat a bőr legmélyebb rétegébe illetve akár még mélyebbre is (bőralja), mint a hagyományos mezoterápiás kezeléssel.

Akciós ár!
699.000 Ft + Áfa,
egyedülálló módon 3 év csere-garanciával!!!
Gondolja csak meg, melyik az olcsóbb megoldás,
a 10 - 20 - 30 vagy akár 100 ezer forinttal olcsóbb gép,
amelyik 1 - 2 havonta egy - két hetet a szervízben tölt,
vagy az állandóan rendelkezésre álló megbízható készülék? (x)

VIGYÁZAT! Sajnos a trendet meglovagolva, egyre tőbb gyártó és forgalmazó kezdi "tű nélküli mezoterápiás" készülékként reklámozni más (pl.: iontoforézis, ultrahang, stb...) elven működő és ezáltal sokkal kevésbé hatékony készülékét. Ezért aztán érdemes igen igen alaposan tájékozódni vásárlás előtt!

A mezoterápiára való utalás másik oka az, hogy a készülék által kibocsátott speciális elektromágneses hullámok - az igen vékony és finom mezoterápiás tű által a bőr szarurétegén (barrier) nyitott szúrcsatornákhoz hasonló - szabad szemmel nem látható, de valós nyílásokat hoznak létre a bőrfelszíntől a mélyebb rétegek felé. Ezeken keresztül a bőrre felvitt bármely hatóanyag (molekulasúlytól függetlenül!) egyedülállóan hatékony módon penetrál (felszívódik) a bőrbe. összehasonlítva más penetráció (felszívódás) növelő módszerekkel.

ExcellDerm Pro; IMRF* technológia; Info: +36-1 20/270-9777;30/711-8827Mivel a készülék a mezoterápiához hasonlóan a hatóanyagokat kivételesen eredményesen és változatlan formában juttatja be a bőrbe, így csak analítikai tisztaságú és steril készítmények használata megengedett (ugyanúgy, mint az injekciós kezelések esetén), amelyek semmilyen fölösleges adalékot nem tartalmaznak. Hagyományos kozmetikumok bevitele szigorúan tilos, mivel azok használata esetén óriási nagy az allergiás reakció ill. súlyos lokális fertőzés fellépésének a veszélye

A bőrnek egyébként sincs egyáltalán semmi szüksége a hagyományos kozmetikumokban található konzerváló szerekre, festék- és illat anyagokra! Sőt nemhogy nincs szüksége rájuk, de azok hosszú távú használat esetén csak mindenféle bajok forrásai számára.

Nagy előnye még ennek az eljárásnak, hogy gyakorlatilag veszélytelen. Ez azt jelenti, hogy a készülékkel (a megfelelő analítikai tisztaságú és steril hatóanyagok használata esetén) kellemetlen mellékhatások okozása veszélyének esélye majdnem nulla százalék, mivel a kellemetlen és nem kivánatos mellékhatásokat általában a fent említett nem kivánatos segédanyagok váltják ki és nem pedig a hatóanyagok.

Akciós ár erre az elegáns, rendkívüli készülékre:
1.750.000 + Áfa.(x)

Az alábbi problémák esetén végezhetőek rendkívül hatásos kezelések a készülékek és az alább felsorolt hatóanyagok segítségével :

 1. Arc, nyak, dekoltázs, kézfej, stb. bőrének fénykárosodása és egyéb problémái (hiperpigmentáció, szeborrea, akne, stb...):
  hialuronsav, multivitamin komplex , A-vitamin, B-vitamin komplex, C-vitamin, gingko biloba kivonat, centella asiatica kivonat, organikus szilícium, DMAE, stb...
 2. Bőrrenyheség, bőrmegereszkedettség:
  organikus szilícium, DMAE, centella asiatica kivonat, stb...
 3. Cellulit (narancsbőr):
  koffein, melilot-rutén, stb...
 4. Lokális lefogyhatatlan(!) zsírpárnák:
  foszfatidilkolin, L-karnitin, articsóka kivonat, stb...
 5. Striák (terhességi csíkok):
  DMAE, eszenciális aminósavak, hialuronsav, stb...

Nagyon fontos: a koktélok egyszerre ne tartalmazzák az összes ajánlott anyagot, 2-3 félénél többet semmi esetre sem javasolt összekeverni (kivétel ez alól: a vitaminok és nyomelemek), mivel az oldószermennyiség miatt küszöb alatti koncentrációba kerülhetnek az összetevők, vagyis hatástalanná válhat a keverék!

(* IMRF: Interwaved Modulated Radio Frequency)

 

Kopogtat az elektroporáció!

Dr. Balogh György
(bőrgyógyász-kozmetológus)

A klasszikus mezoterápiát több mint ötven éve végezzük az orvosi gyakorlatban. A kezelés lényege, hogy a megfelelő helyre apró tűszúrásokkal bejuttatott kis mennyiségű hatóanyaggal jelentős pozitív biológiai hatást tudunk elérni a szervezet legkülönfélébb betegségeinek kezelésében. A mezoterápiát az esztétikai bőrgyógyászat és a testkezelés is alkalmazza, de a hatóanyagok bejuttatása itt is ugyanaz volt, vagyis sorozat-tűszúrásos kezelést alkalmaztunk manuálisan, vagy gépesítve. A tűs módszer miatt a páciensek egy része visszariadt a kezeléstől, illetve sokan nem engedhették meg a szúrások helyén esetlegesen kialakult kisebb bevérzések felszívódásához szükséges 1-3 napos kényszerpihenőt.

A sejtmembránon hatóanyagcsatornák nyílnak2003-ban drámai felfedezést tett két észak-amerikai orvoskutató (Peter Agree, Roderick Mackinnon), melyért kémiai Nobel-díjban részesültek. Kimutatták a sejtmembránokban a protein és az aquagén csatornákat (aquaporin-2), amelyeket speciálisan modifikált rádiófrekvenciával meg is tudtak nyitni. Így sejtszintű penetrációt hoztak létre nemcsak a hámban, hanem a bőr alatti mély szövetekben is. A megnyitott csatornák segítségével a sejtekbe a legkülönbözőbb ionos és nem ionos, különböző méretű víz- vagy zsíroldékony anyagok bevitele vált lehetővé nagy mennyiségben (0,25g-1,5g percenként).

A felfedezés forradalmasította a lokális hatóanyag-bevitelt, eredményesebb, mint az iontoforézis, hatékonyabb, mint az ultrahangos sonoforézis, és több mint a tűs mezoterápia, amelynél a hatóanyag bejutása biztosított ugyan, de a sejtszintű anyagfelvétel nem. Gyorsul a hámon, a faggyú- és a verejtékmirigyen keresztüli transzcelluláris és intercelluláris anyagvándorlás. Ráadásul nincsenek mellékhatások, nincs vérzés, nincs fájdalom, nincs gyógyulási idő.

A protein és aquagén csatornák megnyitását elektroporációnak nevezzük. A módszer nemzetközi szakirodalomban meghonosodott neve az IMRF szisztéma. A rádiófrekvenciás hullámok teljesen reverzibilisen "kezelik" a sejtmembránt, károsodást nem idéznek elő, a kezelés után a megnyílt csatornák záródnak, de a bevitt anyagok bent maradnak, és kifejtik sejtszintű hatásukat. Az elektroporációval legyőzhető a hám barrierfunkciója, amit a következő mérési eredmények bizonyítanak az egyszerű lokális kezeléssel való összehasonlításban:

 • 600%-kal több hatóanyag a szarurétegben
 • 1200%-kal jobb hatóanyag-penetráció a hámban
 • 4000%-kal több hatóanyag a bőralatti kötőszövetben

Az elektroporáció alkalmazásával kész koktélkeverékek és egyénileg összeállított mezoterápiás koktélok is bevihetőek a bőr mély rétegeibe. Az esztétikai kezelésekben a forradalmian új rádiófrekvenciás módszert alkalmazzuk a mezolift, a mezocellulit, a lipolizáló-alakformáló, a mezohaj, a mezostria és a mezopigment kezelésekben.

A beavatkozástt ne végezzük terheseken, epilepsziásokon, pacemakereseknél, súlyos aknés pácienseknél.
 

Testkezelés elektroporézissel

Dr. Balogh György
(bőrgyógyász-kozmetológus)

A kozmetika XXI. századi legnagyobb kihívása az arc-, nyak-, dekoltázs-, kézkozmetika eredményeinek utolérése a testápolás, a testkezelések területén. A hagyományos európai kozmetika legalább egy évszázadon át hanyagolta az alakformálást, nem törődött a mell, a felkarok, a has, a csípő, a comb állagának, bőrének javításával, mintha ezek a testrészeink másodrendűek lettek volna. Mára fordult a világ: a feszes combok, a narancsbőrmentes csípő, a szép dekoltázs fenntartása, ápolása a kozmetika elsődlegesen fontos feladatává vált.

A testkezelések nehézsége, hogy nemcsak a bőr ápolásával, szépítésével kell törődni igen nagy felületen, hanem a mély kötőszövetre és a zsírszövetre is eredményesen kell hatni. Ez azért is nagy feladat, mivel a testen a hám, a bőr lényegesen vastagabb és ellenállóbb, mint az arcon, nyakon, kézfejen. Ennek a problémának az áthidalására jelentek meg a testkezelésben az elektrokozmetikai eljárások, az okklúzív módszerek, az erőteljes vákuumtechnika, az űrhajózásból földre adaptált LBNPD, az ultrahang, a különböző masszázsok. A hatóanyagok mélybe, esetleg a zsírszövetbe történő bevitelét ezek az eljárások nem oldották meg igazán, a hám, a bőr barrierjét nem voltak képesek legyőzni. Maradt tehát a fizikális hatás, az elektromos áram és az ultrahang biológiai hatása.

A helyi alakformáló anyagok mélybe juttatását egyedül az orvosi, tűszúrásos francia eredetű technika, a mezoterápia biztosította, melynek kozmetikai alkalmazása számtalan erkölcsi, jogi és egészségügyi problémát vet fel. A szúrás biztos, hogy célba talál, de fájdalmas, bevérzéssel járhat, emiatt gyógyulási idővel kell számolni. A kozmetika és az orvoslás között kialakult szakadékot oldotta fel a módosított rádiófrekvenciás hullámokkal történő elektroporézis, melynek felfedezéséért 2003-ban két amerikai kutató kémiai Nobel-díjat kapott. A rádiófrekvenciás hullámokkal történő elektroporézis a sejtmembránon keresztül proteincsatornákat, aquagén csatornákat nyit meg, melyeken szinte szabadon áramlanak be a hatóanyagok a sejtekbe és a sejtek közötti térbe. A csodás technika segítségével 0,2-10 cm (!) mélységig lehet bejuttatni a felületre felkent hatóanyagokat, melyek az egyszerű felkenéshez képest 1200%-kal magasabb koncentrációban mutathatóak ki a szubkutiszban (bőralja). A módszer fájdalmatlan, nincs bevérzés, nincs gyógyulási idő, alkalmazása nem igényel egészségügyi végzettséget. Fontos viszont a bejuttatott anyag mennyisége, minősége és összetétele. A tűszúrások ingerlő, gyógyító, sejtstimuláló, kollagénképző (bőrfeszesítö, börregeneráló) hatása kimarad ugyan, de ezt ne sajnáljuk a kozmetikai szalonban. Az elektroporézissel (Meso Sense Concept) minden eddigi alakformáló hatóanyagot (sőt még újabbakat is) bejuttathatunk akár heti rendszerességgel a bőrbe, a zsírszövetbe önálló kezelésként, vagy az eddigi differenciált cellulit- és alakformáló terápia részeként, kombinációban. Az elektroporézissel kezelhetjük a cellulit összes megjelenési formáját, a bőrmegereszkedést, alkalmas helyi alakformálásra, zsírmobilizálásra, de a stria kezelésben elérhető eredmények sem lebecsülhetőek.


Koktélok és mixtúrák

A cellulit és a stria elektroporetikus kezelése során használhatunk készen megvásárolható koktélokat. Ilyen a Cellucare (5 ml tartalmaz 250 mg koffeint, 20 mg hialuronsavat, mangán, cink, kobalt nyomelemeket), a Stretchcare (5 ml tartalmaz 40 mg dimetilaminoetanolt, 25 mg hialuronsavat, 5 mg B5 vitamint, réz és cink nyomelemeket). Ampullás hatóanyagokból koktélokat is mixelhetünk a szakma szabályainak betartásával.

Javasolt cellulit mixtúrák:

 1. Centellasial: 5 ml, Conjonctyl, K-bromine: 1 ml, Buflomedil: 1 ml
 2. L-carnitrans: 5 ml, Melirutol: 2 ml, K-bromine: 2 ml, Pyrustim: 2 ml

Javasolt cellulit-lipolízis mixtúrák:

 1. K-bromine: 1 ml, Conjonctyl: 5 ml, Centellasial: 2 ml
 2. K-bromine: 1 ml, L-carnitrans: 5 ml, Buflomedil: 2 ml

Javasolt mély lipolízis mixtúra:

 1. L-carnitrans: 5 ml, Dermastabilon: 5 ml, Conjonctyl: 2,5 ml
 2. Dermastabilon: 5 ml, Taurinox:1 ml, Silorgamine: 5 ml

Ezekből a keverékekből vagy a kész koktélokból percenként 0,25-1,5 g hatóanyagot tudunk a testkezelő Meso Sense kezelőfejjel bejuttatni, legyőzve a bőr barrierjét.
Ha kérdése van, írja meg nekünk azt az alábbi e-mail címre:

mezoterapia@mezoterapia.hu