HÍREK, ÚJDONSÁGOK
 

HATÓANYAGOK
BEJUTTATÁSA
 
MI A
MEZOTERÁPIA
 
MEZOTERÁPIA
TŰ NÉLKÜL
 
MEZOTERÁPIA
TÖRTÉNETE
 
BŐRFIATALITÁS
MEZOTERÁPIÁVAL
 
TERHESSÉGI
CSÍKOK, STRIÁK
 
LINKEK
 
HOME

Pigmentfoltok kezelése

Tűvel és tű nélkül

Az őszi, téli kozmetika kiemelt terápiás feladata a nyaralás, napozás következtében kialakult pigmentációs rendellenességek, a barna pigmentfoltok kezelése. A mezoterápia és tű nélküli "társa", a rádiófrekvenciás elektroporézis kiemelhető módszerek a szépségipar eszköztárában.

Egyre gyakoribb feladat a nem kívánt bőrfoltok eltüntetése, mivel köztudottan egyre ártalmasabb a napfény összetétele, a fehér bőr, pedig szinte védtelen. A pigmentfoltok keletkezését elősegíti a hormontartalmú és egyéb gyógyszerek nagyarányú szedése, a mesterséges ételadalékok, vegyi szennyeződések, melyek fényérzékenyítő hatásuk miatt még érzékenyebbé teszik a fehér bőrt az ártalmas UV-A és UV-B sugárzással szemben. Ráadásul sokan túl sokszor és agresszívan élnek a szoláriummal, melynek nagyon hamar bőrfoltosság az eredménye. Az így megszerzett foltok csak halványodnak ősszel és télen de, soha nem lesznek tökéletesen tünetmentesek.

Új dimenziók nyíltak

A kozmetika hagyományos pigmentfolt elleni fegyvereihez új "nagyágyú" társult, mely szinergista módon hat az eddigi kezeléseinkkel (IPL, mikrodermabrázió, AHA, lézer stb.), szélesítve a szakember mozgásterét és eredményességét: hagyományos, tűvel végzett mezoterápia és rádiófrekvenciás elektroporézis teljesen újszerű hatóanyagokkal a barna, melanin eredetű pigmentfoltok ellen. A mezoterápiánál kézi vagy elektromos pisztollyal, szúrásokkal, az elektroporézisnél módosított rádiófrekvenciával végezzük a forszírozott pigment elleni hatóanyag-bevitelt a bőrbe. Ráadásul a két módszer az előző sorrendben egymás után is végezhető. A két kezelésnél ugyanazokat a koktélkeverékeket alkalmazhatjuk, melyek összetevői között vannak régebben ismert pigmentképződést gátló, halványító hatóanyagok, míg mások eddig ismeretlenek voltak a kozmetikában és az esztétikai orvoslásban.

Anyagok és hatások

Régebbi pigmentáció elleni hatóanyag a C-vitamin (Purascorbol), ami gátolja a melanogenézist, mivel tirozináz enzim gátló és erős antioxidáns. Emellett bizonyos koncentrációban enyhén hámlasztó hatású. A C-vitamint a készülő koktélban kiegészíthetjük GSH-val (l-gamma-glutamil-l-ciszteinglicin), amely anyag szintén tirozináz enzim gátló szer, megakadályozza a rézionok bekötődését az enzim megfelelő helyeire, ezáltal a tirozináz nem tud aktiválódni. Jótékony hatása még, hogy akadályozza a világos színű eumelanin további érését a sötét feomelaninná, és megköti a szabadgyököket és a peroxidokat, melyek aktiválják a tirozináz működését és a melanogenézist. Mindemellett javítja a melanocitotoxikus anyagok hatását. A koktélba kerülhet még dexpantenol (Dexenol), mely növeli a GSH sejten belüli mennyiségét. Kiegészítésül glikolsavat (Glycoline) is keverhetünk a koktélba, hámlasztó és fehérítő hatása (melaninrögök dezintegrálása) miatt.

Dr. Balogh György


Koktélreceptek

1. GSH: 5 ml, Purascorbol: 1 ml, Glycoline: 1 ml

2. GSH: 5 ml, Purascorbol: 1 ml, Dexenol: 2 ml

A koktélokkal (általában váltakozva) hetente, kéthetente végezzük el a mezoterápiát és/vagy az elektroporézist, és otthoni kezelésként pigmentgátló krémmel, szérummal (egyik leghatásosabb a Melaclear) kiegészítjük a kezelést. Az intenzív terápia után (4-6 ülés) a ritkábban végzett fenntartó kezelés szükséges. Természetesen nem kontraindikált az IPL sem, 3-4 hetente javasolt a pigmentáció elleni destruktív fotorejuvenáció elvégzése. Ne felejtsük el azonban, hogy az összes pigmentelleni ténykedésünk csak abban az esetben lesz eredményes, ha a páciens kikapcsolja az életéből az UV-fényt (UV-A, UV-B).

Ha kérdése van, írja meg nekünk azt az alábbi e-mail címre:

mezoterapia@mezoterapia.hu